Christmas In Danmark

I Danmark starter julen med “advent”, som betyr “kommer”, som refererer til Kristi komme. Foreningen med den allmektige gjør festivalen nærmere hver danske hjerte og en rekke vanlige tradisjoner markere sin feiring. Det er en utvidet feiring med familie og venner, med masse moro og fest. Lysene blir holdt på hele festivalen, for å stave ut mørket med et utbrudd av belysning. I Danmark er det skikk å tenne lys på julen mye eldre enn feiringen selv og årsakene bak varme og trivsel knyttet til den. Les denne artikkelen for å finne mer informasjon om juletradisjoner i Danmark.

Julefeiringen i Danmark
Julefeiringen i Danmark starte på den første av desember og fortsetter for hele måneden. Familiene satt ut sine Christmas eller adventskalendere som enten kjøpt eller hjemmelaget. Det er et symbol for hver dag, som er avdekket gjennom et vindu eller krok på hver dag basis. Symbolene er cookies, sjokolade, leker, lys etc og kan ha pakket gaver knyttet til dem, særlig i hjemmelagde kalendere. Et stearinlys er tent på hver søndag av festivalen, med fire lys på den siste søndagen. Lysene kan enten henges eller plasseres på middagsbordet.

Den store julefeiringen i Danmark er på julaften, men dagen før dvs. 23 desember er den travleste. Hjemmet er rengjort, pakket gaver og juletre dekorert. Ofte kjent som Lille Juleaften (Little Christmas), er det den beste tiden for familie og venner kommer sammen. Middag på julaften, 24. desember, begynner med risgrøt, med en skjult mandel inni og den som finner den vinner en premie. Danske folk da har gås, rødkål og brunet poteter. Kaker og bakverk er også en del av middagen tallerken. Familier samles rundt juletreet og julesanger er sunget og gaver utveksles.

I Danmark er det en populær forestilling forbundet med julaften som en ondskapsfull alv kalt Nisse kan ha sin moro på dette tidspunkt. Han bor i de gamle loft av våningshus og elsker vitser. Han er ekstremt god til barn og er snill og hjelpsom på gårdene. På julaften, en bolle med ris pudding eller grøt er igjen for ham å holde hans vitser innenfor grensene. Feiringen 25. desember er litt subtil og innelukket i nære venner og familiemedlemmer. Danske folk ønske hverandre Glædelig Jul (Merry Christmas på dansk) og feire dagen ved å ha en masse oppskåret pålegg og forskjellige typer fisk, som en del av festlig måltid. Mens 25 desember er vanligvis brukt feirer med familiemedlemmer, er 26 desember ment for å slappe av.

Julegaver til kjæresten
Julen symboler
Julehandel for pappa
Tradisjonell juledekorasjon
Julen Innendørs Dekor
Tolv Days Of Christmas
Badalisc
Sinterklass
Julen Hangings
Julefeiringen
Julebord

Leave a Reply