Christkind

Sesongen julen kommer med smak av feiring og glede over hele verden, og det er en av de mest berømte festivaler i verden. Den tro, tradisjoner og skikker kan endre regionalt, men forblir essensen og ånden i feiringen den samme. Barn er de mest gått ut i løpet av denne tiden og ivrig vente til jul for å komme. Det er på grunn av deres tro i gave bærende tall, som Father Christmas, Santa Clause etc. som bringer gaver til dem, at julens ånd liv. De skriver brev til sine gave-bærere som forteller dem hvor gode de var gjennom året og be om deres favoritt gaver. Christkind er en slik gave-bærende figuren populært i enkelte regioner i verden. Christkind er forskjellig fra de andre gave bærende tall i form av utseende, men er oppgaven tildelt den samme – distribusjon gaver blant barn. La oss lære mer om Christkind, gave-bærende figuren.

Das Christkind

Regioner
Christkind er en tradisjonell gave peiling figur i Østerrike, Kroatia, deler av Tyskland, Tsjekkia, Italia, Liechtenstein, Sveits, Slovakia, Portugal, Ungarn, etc.

Historie
Begrepet Christkind ble opprinnelig introdusert av den religiøse reformator Martin Luther, som motet figuren Saint Nicholas og valgt for et nytt konsept. Etter ham, erstattet mange protestanter sin tro på Saint Nicholas med at for Christkind i 16. 17. århundre. Også, de endret dagen av gaver utveksling til julaften fra 6. desember. Mens begrepet Christkind ble vedtatt i katolsk tro i det 19. århundre, fikk Weihnachtsmann, en ganske sekularisert versjon av Saint Nicholas, popularitet i protestantiske områder.

Utseende
Utseendet til Christkind er svært forskjellig fra andre gave-bærere som Father Christmas eller Saint Nicholas. Christkind blir framstilt som likner barnet i Betlehem. Han er representert som en sprite-lignende barn med blondt hår og engleaktige vinger, og i henhold til intensjonene Martin Luther, er dette tallet anses som inkarnasjonen av Jesus som en baby. Dette tallet er også regnet som en engel som bringer presenterer snarere enn Jesusbarnet. Dette tallet kan også være relatert til Elsassisk-fødte myten et barn som bringer gaver til Jesusbarnet. Foreldre forteller barna at han ikke vil vises hvis de prøver å få øye på ham ut av nysgjerrighet.

Hva den gjør
Det antas at Christkind forlater gaver til barn under juletreet. Det er også antatt at han ringer en bjelle mens forlater huset etter slippe gaven, ringen gongongen er orkestrert av de eldste i familien til å holde barnas tro i live. Men barna som finner gavene er så glad for at de lett tro at det var Christkind som forlot gaver til dem.

Akkurat som alle de beskyttere av julen, Christkind også, elsker uansett hvor forskjellige han er fra de andre, barn og belønner god oppførsel.

Julen Flyter
White Christmas
Christmas In Slovakia
Ferie Nosegays
Christmas In Ukraina
Mos Gerila
Christmas In Polen
Christmas Toys for Boys
Mrs. Santa Claus
Ghost Of Christmas ennå ikke kommet
Ded Moroz

Leave a Reply