Boxing Day

Vi presenterer gaver på Boxing Day om ingen faktisk vurderer betydningen av denne dagen, dens navn og opprinnelse. Ikke misforstå Boxing Day for en konkurranse av spillene i slagsmål som navnet, men høres ut som det, har ingenting å gjøre med det. Selv den eksakte opprinnelsen og de faktiske årsakene til at denne dagen ikke er kjent, oppsto det i England i middelalderen (et sted mellom 400-1500 e.Kr.) da kjøpmennene brukes til å presentere gaver i esker til de fattige. Nå er det en offentlig helligdag som faller en dag etter jul og blir feiret i Commonwealth land som Storbritannia, Canada, Australia og New Zealand. Kjent ved ulike navn som Goodwill Day i Sør-Afrika og St. Stefans dag eller Day of the Wren i Irland, er det også kalt “Second juledag” i land som Nederland, Østerrike og Litauen. Les gjennom artikkelen for å vite mer om Boxing Day og dens betydning.

Boxing Day Holiday

Opprinnelsen
Opprinnelsen til Boxing Day er et mysterium for publikum. Pr historikere, i tidlige perioder, tok tjenere som arbeidet på juledag en fridag på neste dag. Når de igjen for å møte sine familier på denne dagen, ble de presentert gaver i esker, av arbeidsgiverne. En annen historie hevder at tjenere besøkt sine arbeidsgivere 26. desember med en boks som sistnevnte fylt med gaver og matvarer. Dermed kom navnet, “Boxing day”.

Feiring av St. Stephen
Boxing Day er kjent under navnet “Feast of St. Stephen ‘i land som Irland. Der, i gamle dager, holdt kirker almisser bokser som ble åpnet dagen etter jul og innholdet ble distribuert til de fattige. Dette førte til skikken med å presentere gaver i esker til tjenere, handelsmenn og dustmen, som praktiseres i dag. Noen steder, arbeidsgivere gir julen bonuser til de ansatte.

St. Stephens Day And Boxing Day
Det er ikke tilfeldig at både Boxing Day og St. Stefans dag feires på samme dag. St. Stephen er en martyr og en blant de syv diakoner og sies å være ansvarlig for å ta vare på de fattige, undertrykte og eldre. Det kan enten være i hans ære at tjenerne, være fattig, fikk av eller det kan være at de fikk permisjon på en dag som allerede er en ferie og er nærmere jul.

Tradisjoner i hevd
Boxing Day feires med hele sin glød og entusiasme også i dag. På denne dagen, næringsorganisasjoner gi økonomisk hjelp til mat banker og sykehus mens utdanningsinstitusjonene hjelpe fattige land og veldedige institusjoner.

Boxing Day er som en forlengelse av julen glød og storsinnethet. Denne dagen har spesiell veldedige betydning og sprer essensen av julen til mindre heldige.

Hjemmelaget julepynt
Jul i Sverige
Snowman
Christmas Vacation
Kunstig Christmas Wreath
Ferie Nosegays
Christmas Wedding
Chrismukkah
Julegrantenning
Jul Home dekorasjoner
Grinch

Leave a Reply